Изглежда, че това поле, което имаме на разположение от дълго време в информацията на нашите контакти, ще бъде модифицирано или по-скоро ограничено в следващата версия на iOS. Apple прекратява възможността, която имат потребителите проблеми с поверителността в този раздел за записване на важна информация, която приложенията на трети страни могат да получат, без да сме забелязали.
Наистина и лично казано нямам никакъв контакт в дневния си ред, в който да съм добавил коментар в Бележки, така че предполагам, че няма да съм единственият. Очевидно други потребители ще използват тази опция, за да добавят допълнителни данни към контакта и тези данни могат да се видят от всяко приложение, инсталирано на нашия iPhone или устройство, което иска разрешение за достъп до контактите, така че Apple се погрижи за премахнете достъпа до „Бележки“ в следващата версия на iOS.

Много приложения искат разрешение за достъп до нашите контакти
От WhatsApp до Skype през Telegram, Uber, Facebook, наред с много други приложения. Всички те ни искат разрешение за достъп до нашите контакти и след като бъдат приети, всички те могат да видят пълната информация, която имаме в контакта, от имейла до „Бележките“, които сме посочили в този раздел. Ето защо Apple ограничава достъпа до полето, за да избегне възможни проблеми с поверителността на нашите контакти.
Ако искате да запазите важни данни на вашите контакти, най-доброто, което можете да направите, е да създадете директно ключодържателя iCloud, приложение като 1Password или дори самото приложение Apple бележки с парола за достъп за запазване на чувствителни данни. По този начин ще избегнете неочаквани проблеми и ще попречите на други потребители да бъдат засегнати, когато приложение на трета страна ви поиска достъп до вашия списък с контакти. Докато iOS 13 не пристига, най-доброто нещо, което можете да направите, ако имате поверителни данни в този раздел, е да ги преместите на по-сигурен сайт.